Közélet

Új funkcióval bővült a BKK FUTÁR

Új funkcióval bővült a FUTÁR alkalmazás a BKK, a BFK és a MÁV együttműködésének eredményeként: mostantól a Budapest-bérlettel igénybe vehető vasúti járatok is megjelennek a felületen, így még könnyebben tervezhető az utazás Budapesten belül, valamint a főváros és az agglomerációs települések között – írja Vitézy Dávid, közösségi oldalán.

“A budapesti külső kerületek bizonyos részeiről ma is versenyképes a vasút, így az ott lakóknak is lehetőségük lesz az alternatívák közül válogatni. Ezzel a fejlesztéssel a MÁV-Start járatait is lehetséges alternatívaként ajánlja fel a rendszer, így akik vonattal érkeznek a fővárosba, vagy Budapesten belül közlekednek így, gyorsabban, kevesebb átszállással érhetik el úticéljukat. Ezzel együtt könnyebben megtervezhetik, hogy a vonatról leszállva melyik BKK-járattal tudnak a leggyorsabban célba érni.” – hangsúlyozta a szakember.

A böngészőkben illetve az okos eszközök képernyőjén a BKK felszíni járművei, illetve a MÁV-HÉV szerelvényei mellett immár a vasúti szerelvények mozgását is nyomon lehet követni. Mindezzel a városon belüli vasúti utazás is könnyebbé válik, hiszen a Budapest-bérlettel többletköltség fizetése nélkül a közigazgatási határon belül is számos vonat vehető igénybe jelenleg is. Ez a kör pedig tovább bővül a jövőben a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiában foglalt beruházások megvalósulásakor, így például a Déli Körvasút megépítésével.

“A Budapest Fejlesztési Központ kezdeményezésére augusztus vége óta a MÁV-HÉV járatai is megjelennek a FUTÁR felületén, most pedig a Budapesti Közlekedési Központ és a MÁV – szintén a BFK által kezdeményezett – együttműködése hozta meg gyümölcsét a vonatok adatainak hozzáadásával. Ráadásul nemcsak a számozott elővárosi vasúti járatokat (például S60, Z30, G72) lehet figyelembe venni az utazás megtervezésénél, hanem azokat is, amelyek távolsági vagy éppen nemzetközi járatként közlekednek ugyan, de az agglomerációs forgalomban is utazhatunk velük. Ez a fejlesztés a budapestieknek és az agglomerációból munkába járóknak egyaránt komoly segítség lesz, továbbá hozzájárul ahhoz a célunkhoz, hogy integrált legyen a fővárosban és térségében a közösségi közlekedés.” – emelte ki Vitézy.

 

Forrás: portfolio.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close