Közélet

Sminkes, drogerista és barkácsbolti eladó: indulnak az új szakképesítések

Az OKJ-képzések megszűnése után új típusú szakképesítéseket lehet szerezni, 2022-ben pedig számos foglalkozással bővül ez a lista. Jelenleg tanfolyami formában 73 részszakképesítést lehet tanulni, emellett csaknem 400 jóváhagyott programkövetelménnyel rendelkező szakképesítés található az ikk.hu weboldalán: az állatorvosi asszisztenstől kezdve, a sportmasszőrön át egészen a webfejlesztőig.

Szabó Andrea, a TanfolyamOKJ.hu tanfolyamkereső oldal munkatársa szerint ez a lista folyamatosan bővülni fog, ahogyan olyan képzések is lesznek, amiket újonnan kezdhetünk tanulni 2022-ben. „A kínálat egyébként hasonló a korábbi OKJ-s képzésekkel, de az eladó képzések esetében például számos új képzés is elérhető. Ilyen például a barkácsáruházi eladó vagy a drogerista. A szépségipari képzéseknél újdonság a már most nagyon népszerű sminkes és szempillaépítő szakképesítés, illetve a vendéglátóipari képzéseknél is számos újdonsággal találkozhatunk, például süteménykészítő, vagy sütőipari és gyorspékségi munkás” – mondta.

„A szakképesítések és részszakképesítések rövid idő alatt elvégezhetőek, és a képzések végén a záróvizsga letétele után államilag elismert bizonyítvány szerezhető” – tette hozzá Szabó. Újdonság az új típusú szakképesítéseknél, hogy számos tanfolyam már online formában is elérhető.

 

Fotó: femina.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close