Közélet

Tízszázalékos illetményemelés mellé fegyverpénz is jár a rendvédelmieknek

A hivatásos rendvédelemben szolgálatot teljesítők január 1-jétől tízszázalékos illetményemelésben részesülnek, emellett a hivatásos állomány tagjai egyszeri, hathavi illeteménynek megfelelő fegyverpénzt is kapnak – emlékeztetett tegnap közösségi oldalán a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Kontrát Károly hangsúlyozta, az emeléssel a kormány a rendvédelmieknek a kiegyensúlyozott közrend és közbiztonság fenntartása érdekében kifejtett eredményes teljesítményét, a koronavírus-járvány megfékezésében és következményeinek enyhítésében tanúsított kiemelkedő helytállását és az illegális migráció elleni küzdelemben teljesített szolgálatát ismeri el. A tízszázalékos kiegészítő juttatás a rendvédelemben hivatásos jogviszonyban foglalkoztatottak részére alanyi jogon jár. A fegyverpénzt február 15-ig fizetik ki az arra jogosultaknak.

A rendőrök, a katasztrófavédelem, a büntetés-végrehajtás, a terrorelhárítás, az idegenrendészet, a nemzetbiztonsági szolgálatok, a belső bűnmegelőzés és felderítés szervezeteiben foglalkoztatottak számára kifizetésre kerülő összeg idén meghaladja a 227 milliárd forintot, az intézkedéscsomag 55 653 embert érint – közölte Kontrát. Hozzáfűzte, Magyarország előre megy, nem hátra a rendvédelem hivatásos állományának megbecsülésében is.

 

Forrás: magyarhirlap.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close