GazdaságKiemelt

Hétszázötvenmilliárd forintos adócsökkentéssel segíti a vállalkozásokat a kormány

A béremelések érdekében a kormány 750 milliárd forintos adócsökkentéssel segíti a vállalkozásokat, hogy a dolgozók is minél nagyobb mértékben részesüljenek a gazdasági növekedés eredményeiből – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára kedden a Facebookra feltöltött videójában.

Schanda Tamás közölte, januártól 200 ezer forintra nő a minimálbér, és 260 ezer forintra a szakmunkás-minimálbér. Hozzátette, a 2009-es szinthez képest a minimálbér és a szakmunkás-minimálbér gyakorlatilag a háromszorosára emelkedett. Az államtitkár szerint januártól magasabb lesz a minimálbér, mint a Gyurcsány–Bajnai-korszakban az átlagbér volt.

Kiemelte, a minimálbér-emeléshez szükséges adócsökkentéseket most sem szavazta meg a baloldal, ugyanis el akarják törölni a minimálbért. – A minimálbér sorozatos támadása már a baloldal programja lett – jelentette ki az államtitkár.

Védjük meg a magyar embereket, és ne hagyjuk, hogy a baloldal eltörölje a magyar dolgozóknak fizetendő minimálbért – fogalmazott Schanda Tamás, aki a közösségi oldalára feltöltött videójában, egyúttal megjegyezte: Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra.

 

Forrás: magyarnemzet.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close