Közélet

Íme a 2022-es munkaszüneti napok!

2022-ben hat munkaszüneti nap esik munkanapra, de nem mindegyik hoz hosszú hétvégét. Hatályba lépett az innovációs és technológiai miniszter rendelete, amely a 2022-es munkaszüneti napok körüli munkarendről rendelkezik. Ezen múlik, hogy hány hosszú hétvégénk lesz az idei évben, és hogy az esetleges munkanap-áthelyezéseket mikor kell ledolgozni.

Eszerint március 14-e, hétfő pihenőnap, március 26-a, szombat munkanap, október 15-e, szombat munkanap, október 31-e, hétfő pedig pihenőnap lesz.

Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy március 15-éhez kapcsolódva már lesz egy négynapos hosszú hétvégénk, aminek a hétfőjét 26-án dolgozzuk majd le, majd az ősszel, mindenszentekkor még egy: akkor az október 31-ét október 15-én dolgozzuk majd le, előre. Még egy négynapos hétvégével tervezhetünk az idén: április 15-18. között a nagypéntek és a húsvét hétfő miatt. Háromnapos hétvégéből kettővel számolhatunk: pünkösdkor (június 6., hétfő) és karácsonykor, mert 26-a az idén hétfőre fog esni.

Ahogy megszokhattuk, május elseje, augusztus 20. és október 23. is munkaszüneti nap, de ezek a munkarendet nem befolyásolják, ugyanis (az előbbi sorrendben) vasárnapra, szombatra, illetve szintén vasárnapra esnek 2022-ben.

 

Forrás: kemma.hu, fotó. penzcentrum.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close