Közélet

A Prisztás családtól vette 2 milliárdot érő luxusvilláját a fővárosi közműcégek vezetője

2 milliárdos villában él, 100 milliós autóval jár a fővárosi közműcégek vezetője, Mártha Imre. A Metropol most kiderítette, Mártha, illetve a családja nevén futó cég közvetlenül a hírhedt maffiózótól, Prisztás Józseftől és családjától vette a legalább 2 milliárdot érő ingatlanát.

Ahogy arról a Metropol beszámolt, ez az a villa, amelynek teraszáról, illetve medencéje partjáról munkásokat provokáló képeket tett közzé a fővárosi közműholding első számú vezetője. Innen gördül ki délutánonként, miután a szolgálati Skodát letette, Bentley márkájú, a világ milliárdosai által kedvelt autójával.

A beosztottjai által csak Gyurcsány-fiókának nevezett cégvezér időközben valóságos hajtóvadászatot indított azok ellen, akik révén kiszivárogtak az amerikai milliárdosokat megszégyenítő életvitelét bizonyító képek. 26 követőjét nyilvánította egyik napról a másikra gyanúsnak, s azonnal letiltotta őket.

A Metropol úgy értesült, hogy komoly személyes konfliktusok is lettek a gyanúsításokból, ráadásul Mártha Imre magánnyomozót is fogadott, hogy kiderítse, kik buktatták le.

A Karácsony Gergely-féle önkormányzat milliárdosa, a fővárosi közterület-fenntartó, a FŐTÁV, a kertészet, a temetkezési vállalat és a kéményseprők nagy hatalmú vezetője a Metropol értesülései nyomán nagyon sok ismerősét személyesen is kifaggatta a napokban. Azt szeretné mindenáron megtudni, hogy ki szivárogtatta ki a luxusutakról, jachtozásról, alul öltözött hölgyekről készült nagy vihart kavaró képeket. Ennél is megdöbbentőbb, hogy Mártha Imre, illetve a közvetlen családtagjai nevén futó cég közvetlenül az egyik leghírhedtebb maffiózótól, Prisztás Józseftől, illetve annak családjától szerezte meg a legalább 2 milliárdra becsült svábhegyi luxusingatlant, ahol jelenleg kizárólag ő maga lakik– írja a Metropol.

Prisztás József a kilencvenes években dúsgazdag maffiózó hírében állt, több milliárd forinttal, rengeteg ingatlannal és telekkel rendelkezett, vagyonát leginkább az éjszakai életben szerezte. A kilencvenes évek végén fényes nappal, az óbudai Ladik utcában lőtték közvetlen közelről fejbe. Ingatlanok miatt kellett meghalnia: egy kölcsönügyletben ugyanis ugyanazokat a nagy értékű ingatlanokat ajánlották fel neki is fedezetül, amiket Portik Tamásnak is.

A Metropol szerint Prisztás és az Energol-vezér nem tudtak megegyezni az ingatlanokat illetően, Portik ezért megölette Prisztást, akire eleve féltékeny volt.

Mártha Imre luxusházának tulajdoni lapján pontosan követhető, hogyan szerezte meg a Mártha család a maffiózótól, illetve annak meggyilkolása után az örököseitől a komoly vagyont érő ingatlant.

Időközben újabb fotók is eljutottak a Metropol szerkesztőségébe arról, hogyan provokál a megszerzett milliókkal Mártha Imre, akinek csak az óragyűjteményét 100 millió forint körülire becsülik közvetlen ismerősei.

Egy, a Metropolhoz eljuttatott kép már szinte említésre sem méltó, ezen a milliárdos közművezér éppen egy sokmilliós elektromos szörfdeszkával dicsekszik. Földi halandók aligha ismerhetik a világ leggazdagabb embereinek ezt a luxussporteszközét, aminek ára alsó hangon 2 millió 300 ezer forintnál kezdődik. A Gyurcsány-fióka név ellen tiltakozni próbáló fővárosi közművezér, akivel gyakorta és nagyon szívesen fotózkodik Karácsony Gergely főpolgármester, egy Írországból behozott versenylóval is provokálja a munkatársait – írja a Metropol.

Mártha rendszeresen tett közzé fotókat egy Apache Girl nevű angol telivérről, ami egy bejegyzése szerint az angol arisztokrácia híres lóversenyén, az ascoti derbyn is megállná a helyét. Ha így van, akkor a ló ugyancsak megérhet akár 100 milliót is, hiszen az angol királyi család kedvenc lóversenye, a Royal Ascot versenylovainak ára alsó hangon 200 000 angol font környékén kezdődik.

Miközben Mártha Imre, a fővárosi közműholding vezére így kérkedik a vagyonával, Budapesten spórolásból szemeteskukákat és jegyautomatákat szerelnek le, valamint melósokat rúgnak ki, akik a Metropolnak panaszkodnak arról, hogy folyamatosan rettegniük kell, mert féltik az állásukat – tette hozzá a Metropol keddi írásában.

 

Forrás: origo.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close