Közélet

Novák Katalin: A kormány segíti a családokat az otthonteremtésben!

A kormány segíti a családokat az otthonteremtésben – hangsúlyozta a családokért felelős tárca nélküli miniszter a kormány Facebook-oldalán megosztott videóban.

Novák Katalin azt mondta, minden család számára fontos, hogy saját tulajdonú otthonban élhessen és ott nevelhesse a gyermekeit. Ezért a gyermekvállalás előtt álló fiatalokat, valamint a már gyermeket nevelő családokat is segíti a kormány, hogy otthont vásárolhassanak maguknak vagy építkezhessenek.

Hozzátette, erről szól a 2015-ben bevezetett csok, amelyen keresztül már 200 ezer családnak segítettek. A csok mellett van falusi csok is, amelyet nagyon kedvelnek, és sokan éltek már vele. Emellett bevezették az otthonfelújítási támogatást és az ehhez kapcsolódó otthonfelújítási kölcsönt, amely szintén nagyon népszerű.

„Tehát támogatjuk az otthonok felújítását, az otthonok vásárlását a rendelkezésünkre álló lehető legtöbb eszközzel, hiszen számunkra fontos az, hogy a gyerekek saját tulajdonú otthonban, minél jobb körülmények között nevelkedhessenek” – fogalmazott a miniszter.

 

Forrás: magyarnemzet.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close