Közélet

Szeles napok jönnek

Pénteken az ország nyugati felén és északkeleten is erős lökésekkel kísért É-i szél fúj. Reggel, keleten még zömmel felhős égbolt valószínűbb, itt-ott szitálás is előfordul, míg az ország nagyobb, nyugati és középső területein szakadozott felhőzet vagy derült égbolt a valószínűbb. Napközben a szél hatására keleten is lecsökken a párásság és a felhőzet. Napsütéses, gyengén felhős idő várható. Magasabbra emelkedik a hőmérséklet az elmúlt napokhoz képest, de a szél rontja a hőérzetet. Éjszaka is marad a szeles idő. Csillagfényes, gyengén felhős égbolt lesz jellemző. A jellemző hőmérséklet péntek reggel 2, délután 6 fok körül alakul.
 
Szombaton is napsütésre számíthatunk. Délelőtt a Dunántúlon és keleten is még erős ÉNY-i szél fúj. Délután várhatóan mérséklődik, este legyengül a légmozgás. Éjjel változó vastagságú felhőzet sodródhat fölénk. Északkeleten gyenge hóesés is lehet, másutt nem valószínű csapadék.
 
Vasárnap előreláthatólag újból erősödő ÉNY-ias szél támad. Az ország döntő részén szakadozott, változó felhőzet melletti napsütés a valószínűbb. Keleten, északkeleten lehet felhősebb égbolt elszórtan havas eső-, illetve hózáporokkal.
 
Forrás: eumet.hu
Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close