Közélet

Elkezdődött az Adni Öröm! jótékonysági akció

Elkezdődött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Adni Öröm! élelmiszeradományokat gyűjtő jótékonysági akciója a Spar-csoport mintegy 140 üzletében országszerte csütörtökön.

A hat napon át, december 21-ig tartó karácsonyi gyűjtésben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mintegy háromezer önkéntese a Spar-csoport 137 áruházában kéri a vásárlókat arra, hogy aki teheti, ajándékozzon valamennyi tartós élelmiszert, például lisztet, tésztát vagy konzervet a rászoruló embereknek.

“Ez egy nagyon jó kezdeményezés, hiszen mindenki, aki szeretne adományozni a rászorulóknak, a segítségnyújtás lehető legegyszerűbb formájában tudja ezt megtenni az ünnepek előtt” – mondta el Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, aki csütörtökön a budapesti Batthyány téri Spar üzletben a szeretetszolgálat jószolgálati nagyköveteként személyesen vette át a felajánlott adományokat. Ilyenkor mindenki a lehetőségeihez mérten tud vásárolni a rászorulók számára – tette hozzá Herczegh Anita, aki kilencedik éve segíti a tartós élelmiszerek gyűjtését. A köztársasági elnök felesége kiemelte: a rászorulók számára sokszor ez a csomag az egyetlen karácsonyi ajándék. Hozzátette: a jótékonyság fontos és advent idején sokakban merül fel az igény, hogy másokon segíthessenek.

Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke emlékeztetett: a jótékonysági akció lehetőséget nyújt arra, hogy ne hagyjuk magukra a bajban levőket.

Az Adni Öröm! a Máltai Szeretetszolgálat legnagyobb, 1997 óta minden évben advent idején megszervezett jótékonysági akciója. Az adományokból csomagok készülnek, amelyeket még az ünnepek előtt szétosztanak országszerte a rászoruló emberek között.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkénteseinél a 2019-es karitatív akcióban több mint 325 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze, ebből mintegy 30 ezer ajándékcsomag készült. A koronavírus-járvány miatt 2020-ban speciális gyűjtést szerveztek, akkor adománykártyákkal lehetett segíteni a rászorulóknak.

 

Forrás: MTI, fotó: maltai.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close