Közélet

Meghosszabbították annak a tatabányai férfinak a letartóztatását, aki olyan súlyosan bántalmazta anyósát, hogy belehalt sérüléseibe

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatásának a meghosszabbítását, aki ellen halált okozó testi sértés bűntette miatt indult eljárás. A 37 éves tatabányai férfi június 25-én olyan súlyosan bántalmazta anyósát, hogy a sértett belehalt a sérüléseibe. A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája december 15-én helyt adott az ügyészség indítványának – tudtuk meg a Tatabányai Törvényszék közleményéből.

A gyanú szerint az elkövető június 25-én a délutáni órákban, 13 óra körül egy tatabányai ingatlanban előzetes szóváltást követően olyan súlyosan bántalmazta anyósát, hogy a nő a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A férfi csípőtájékon rúgta a lépcsőn előtte haladó idős korú nőt, élettársa édesanyját. Anyósa a lökés következtében a lépcső előtti járólapra zuhant. A férfi ekkor a földön magatehetetlenül fekvő, idős asszony látványától rendkívüli haragra gerjedt, és őt 2-3 alkalommal a felsőtestén megrúgta, majd rátérdelt a hátára, felső testét hátrafeszítette és a fejét több alkalommal, nagy erővel a járólapba ütötte. Halálát sérüléses és vérzéses sokk okozta.

Az ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája 3 hónappal hosszabbította meg a férfi letartóztatását tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint annak veszélye, hogy szabadlábra kerülése esetén a bizonyítást megnehezítené, veszélyeztetné. A végzés nem végleges, a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentett be – tudtuk meg Dr. Borbély Veronikától a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől.

Egy neve elhallgatását kérő szomszéd beszámolója szerint egyébként a két nő zárkózott volt, a férfi azonban szívesen beszélgetett a szomszédokkal. Mint az ismerős elmondta: a gyilkosság előtt még össze is futott a férfivel.

 

Forrás: kemma.hu, fotó: police.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close