Közélet

Szerdától megint csökkenhet a benzinár a hazai kutakon

Bár a november közepén bevezetett ársapka miatt az üzemanyagárak felső korlátja 480 forint, az olajár elmúlt időszakban látott esése miatt a nagykereskedelmi ár csökkenést mutat.

A magyar kormány november 15-től befagyasztotta az üzemanyagárakat, így maximum 480 forint lehet a 95-ös benzin és a gázolaj ára a hazai kutakon. Ettől függetlenül a nagykereskedelmi árban továbbra is láthatók változások és az omikron variáns miatt kialakult negatív piaci hangulatban jelentősen csökkent az olaj világpiaci ára.

Utóbbi azt eredményezte, hogy múlt szerdán arról adott hírt a holtankoljak.hu, hogy jelentős árcsökkenést tapasztalhatunk az üzemanyagok nagykereskedelmi árában, ez mindkét üzemanyagfajta esetén bruttó 11 forintot jelent.

Ezek után ma arról számolt be a portál, hogy szerdától a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára ismét jelentősen csökken, a 95-ös benzin ára bruttó 15 forinttal kerül majd kevesebbe, a gázolaj ára pedig bruttó 10 forinttal csökken. Vélhetően ez az árcsökkentés valamilyen mértékben már a töltőállomások kiskereskedelmi áraiban is meg fog jelenni.

 

Forrás: portfolio.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close