KiemeltKözélet

Ezek a legújabb kormányzati lépések!

Újabb egy héttel meghosszabbítja a kormány az oltási akciót, és felkérte az operatív törzset, hogy dolgozzák ki az oltási akciónapok rendszerét országosan – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

Gulyás Gergely hozzátette: A kormány felkérte az operatív törzset arra is, hogy vizsgálja meg, hogyan kötődjön a védettségi igazolvány érvényessége a harmadik oltáshoz. Bejelentette, hogy a tervezettnél egy héttel korábban, december 13-án érkeznek az 5-11 évesek számára adható oltások. Ennek a korosztálynak kétmillió adag vakcinát rendeltek. Az infláció elleni küzdelemben a kormány egyik legfontosabb eszköze a rezsicsökkentés fenntartása, és kiterjesztése a kisvállalkozói és az önkormányzati szektorra is – mondta Gulyás Gergely.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, hogy az elmúlt két hétben, csütörtök estig 1 millió oltást adtak be. Ebből 800 ezer harmadik és 115 ezer volt az első oltás – tette hozzá. Az emberek biztonsága jelentősen nőtt az országban. 2 millió 600 ezer ember vette fel a harmadik oltást, ez 27 százalékos arány – ismertette a kormányfő.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a kormány mindenkit személyesen meg fog keresni, hogy akinek lejár a védettségi ideje, azt értesíteni fogják. Sokan úgy gondolják a két oltás egy életre szól, és most megkérik őket vegyék fel az oltást. Minden településen oltási akciónap lesz.

 

Fotó: infostart.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close