Közélet

Szárazabb szerdát esős csütörtök követ

Csütörtökön ismét egy mediterrán ciklon alakítja az időjárást: borús, nyirkos időben számítani kell esőre, többfelé jelentős mennyiségű eső eshet. A légmozgás általában mérsékelt lesz, de délkeleten napközben még erős marad a D-i szél. Késő délutántól, a Dunántúlon megerősödik és É-ira fordul a szél. A késő délutáni, esti időszakban eleinte nyugaton, majd a középső és északi országrészben átmeneti havas eső, esetleg havazás válthatja az esőt. Éjszaka kelet felé elvonul a csapadékmező, a Tiszántúlra húzódik, majd ott is elgyengül az eső. Északkeleten lehet gyengülő havas eső. A nyugati és középső országrészben erős lökésekkel kísért ÉNY-i szél fúj. A jellemző hőmérséklet csütörtök reggel 5, délután 7 fok körül alakul.

Pénteken várhatóan a ciklon hidegfrontja lesz felettünk. Élénk, erős ÉNY-i szél fúj, eleinte borongós idő jellemzi az időjárást, majd északnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet. A Tiszántúl kivételével több-kevesebb napsütésre is lehet készülni. Számottevő csapadék napközben már nem hullik, elvétve lehet gyenge havas eső, eső. Lehűl a levegő.

Szombaton reggel napos, fagyos idővel indul a nap, majd nyugat felől beborul. Éjszaka, északnyugaton, nyugaton lehet szitáló havas eső, hószállingózás.

Vasárnapra még jelentős előrejelzési bizonytalansággal, de újabb csapadékmező érkezése körvonalazódik. Halmazállapotát tekintve a délkeleti országrész kivételével megvan az esélye havas eső, majd havazás kialakulásának. A Dunántúlon és az északi országrész középső tájain komolyabb havazás kialakulása sem kizárt.

 

Forrás: eumet.hu, fotó: bestfmnyiregyhaza.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close