Közélet

Mediterrán ciklon hoz újabb adag csapadékot

Hétfőn erős ÉNY-i szél támad. Reggel még zömmel zárt, északnyugaton szakadozottabb felhőzet mellett, délkeleten lehet gyengülő hószállingózás, havas eső, északkeleten kisebb eső. Délelőtt megszűnik a csapadék. Kezdetben a középső országrész, majd a déli megyék fölött elvékonyodik, szakadozik a felhőtakaró. A változó felhőzet mellett egyre többfelé kisüt a nap. Északon, északkeleten maradhat tartósan zárt a felhőzet, melyből itt-ott hószállingózás, havas eső is előfordulhat. Este, majd éjjel északon várható szakadozottabb felhőzet, míg a déli, délkeleti országrész fölé húzódhat mérsékelten vastag, zárt felhőtakaró. Csapadék nem valószínű. Reggel kiterjedt, gyenge vagy mérsékelt erősségű fagyra készülhetünk. A jellemző hőmérséklet hétfő reggel 0, délután 3 fok körül alakul.

Kedden a fagyos reggelt követően, napközben hideg, de változóan napos-felhős idő várható. A délnyugati és az északkeleti országrész kivételével erős ÉNY-i szél fúj. Este várhatóan beborul, majd északnyugaton, később északon, éjjel pedig már inkább keleten hóesés, havas eső várható. A déli országrészben nem valószínű számottevő csapadék. Eközben DNY-ira fordul a továbbra is erős szél.

Szerdán mérséklődik, de szeles marad az idő. Eleinte erősen felhős időben lehet elszórtan vegyes halmazállapotú csapadék is, majd csökkenő, szakadozó felhőzet mellett némi napsütés is előfordulhat. Enyhülés kezdődik.

Forrás: eumet.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close