KiemeltKözélet

Orbán Viktor: Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet!

A harmadik oltás biztosan életmentő oltás, ezért is hosszabbítja meg az oltási akcióhetet a kabinet – mondta Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. December 20-tól érkeznek az 5-11 éveseknek való vakcinák – tette hozzá. Ha a baloldal nyer, adóemelések és munkanélküliség jön – mondta.

„Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövőhéten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” – jelentette be a Kossuth Rádió Jó Reggelt Magyarország! című műsorában Orbán Viktor, hozzátéve: nagyon sokan a harmadik oltást veszik fel, ami döntő jelentőségű.

Ennek kapcsán a kormányfő hangsúlyozta: idén lehet nagy karácsonyunk is, de csak akkor, ha a harmadik oltást igénylők száma megnő.

Az emlékeztető oltás kapcsán azt mondta, hogy hat hónap elteltével a második oltás hatása is gyengülni kezd. Ezért kell felvenni a megerősítő, harmadik oltást, ami felerősíti a korábban beadott első és második hatását.

Orbán Viktor elmondta, hogy legtöbben a harmadik oltást vették fel az első akcióhéten, ahogy fogalmazott, a magyarok érzik a veszélyt, de szeretik a dolgaikat az utolsó pillanatban intézni.

Arra a kérdésre, hogy tervez-e szigorítani a kormány, a miniszterelnök közölte: a kormány két lábbal áll a valóság talaján, tehát semmit sem zárok ki, de minden rosszat szeretnék elkerülni. A lezárás csak lassítás, a megoldás a harmadik oltás – fogalmazott.

„Aki fölvette a harmadik oltást – akár azért, mert bennünket hallgatott, akár másért –, annak megmentettük az életét. Szerintem ez a jó hozzáállás. Ne kalkuláljunk. Tegyük, ami helyes, ami jó. Ezt úgy hívják, hogy harmadik oltás” – hangsúlyozta a kormányfő.

 

A gyermekek oltásával kapcsolatban elmondta, számítottak rá, hogy a világ nemzetközi tudóstársadalma kinyilatkoztatja a véleményét. Hozzátette, ez egy nagyon fiatal vírus. Keveset kísérleteztek rajta. Elmondta azt is, hogy tudományos körültekintésről van szó, szemben azzal, amit az oltásellenesek mondanak.

– Nem ugrott bele a világ annak a kérdésnek a megválaszolására sem, hogy akkor gyerekeket lehet-e oltani, hanem kísérleteztek. Senki nem meri anélkül beoltani a fiatalokat, hogy ne tudná kísérleti eredményekkel igazolni ezeket – részletezte Orbán Viktor.

– Most jutott el oda a világ, hogy azt meri mondani egy nagy gyógyszergyártó cég, hogy oltassák be a gyerekeiket. Mi szereztünk kétmillió vakcinát, az első vakcina december 20-án érkezik. Azt tanácsolom a szülőknek, oltassák be a gyermekeiket – jelezte a miniszterelnök.

„Minden az orvosaink és az ápolóink hősiességén múlik „- mondta az egészségüggyel kapcsolatban. Hozzátette: az egészségügyi dolgozók emberfeletti munkát végeznek, már lassan két éve. – Úgy látom, hogy ők kitartanak. Mi az intézkedéseket, amelyek a munkáikat segítik, meghoztuk. Soha nem látott orvosbéremelésről döntöttünk, az ápolók bérét is hetven százalékkal meg tudtuk emelni. Ezek komoly lépések, amelyek jelzik a számukra is, hogy az ország rendben van – magyarázta Orbán.

Arról is beszélt, hogy a járvány elleni védekezéshez ágyak, lélegeztetőgépek rendelkezésre állnak, gyógyszereink vannak, van még ki nem nyitott járványkórházunk is.

 

Forrás: origo.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close