KiemeltKözélet

Kocsis Máté: a gyermekvédelem ügyéért a mi politikai közösségünk a legvégsőkig kiáll

“A gyermekvédelem ügyéért a mi politikai közösségünk a legvégsőkig kiáll” – hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezetője Budapesten. Kocsis Máté az Alapjogokért Központ, a Batthyány Lajos Alapítvány és a Szent István Intézet Következő ezer év a gyermekekért című konferenciáján kijelentette: Magyarország azon országok közé tartozik, ahol a gyermekek jövőjét sorskérdésnek tekintik, és ahol emiatt egyre többen vállalják a liberális sajtó és a közösségi média retorzióit.

“Húsbavágó, a jövőt érintő, sok szülőt felkavaró, társadalmilag elemi erejű sorskérdésnek tekintjük a gyermekvédelem ügyét, amelyért a mi politikai közösségünk a legvégsőkig kiáll” – hangoztatta, majd hozzátette: meggyőződése, hogy ők járnak jó úton. Az LMBTQ-propagandára és a genderideológiára utalva közölte: ez a gyorsan terjedő nemzetközi irányzat nagy erőket mozgat meg a család intézményének gyengítésére, a társadalom kohéziós erőinek lebontására és az evidenciák megkérdőjelezésére. Az irányzat képviselői most a legérzékenyebb korban lévő gyermekek gondolkodásának átformálását tűzték ki célul – mutatott rá Kocsis Máté, aki szerint ez már nem a szabadságról, hanem mások szabadságának korlátozásáról szól, az eltérő álláspontok elnyomásáról.

Úgy fogalmazott: “vér szerinti örökösök szűkében ideológiai örökösöket igyekeznek nevelni az LMBTQ-mozgalom számára”. Egyebek mellett az intő jelek közé sorolta, hogy Skóciában a gyermekek már négyéves kortól szülői beleegyezés nélkül választhatják meg a nemüket és a nevüket.

A múlttal párhuzamot vonva Kocsis Máté ezen a ponton megjegyezte, hogy a római birodalom bukásához a családi kötelékek, “a családon belüli tisztelet és a szülő-gyermek viszony fellazulása vezetett”. Szavai szerint a jelenség már Magyarországra is betört, és egyre nagyobb teret követel magának, a vita egyúttal azért erősödik, mert sokan úgy gondolják, hogy a szexuális propaganda “átlépte a vörös vonalat”. Példaként említette az óvodai és iskolai szexuális felvilágosító órákat, a legkisebbeknek írt szexuális célzatú mesekönyveket, továbbá azt a szándékot, hogy a szülőket kihagyják a saját gyermekük neveléséből. Az LMBTQ-mozgalom felrúgta azt a konszenzust, hogy “gyerekkorban semmilyen kontextusban, semmilyen formában nincs keresnivalója a szexualitásnak” – jelentette ki.

 

Forrás: MTI, fotó: nepszava.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close