Közélet

Mindenhol épülnek kerékpárutak, csak Tatabánya marad ki!

A hazai kerékpárút-hálózat 2030-ra megközelíti a 15 ezer kilométert – jelentette ki Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára a Győr-Moson-Sopron megyei Écsen, ahol átadták a Győrt Pannonhalmával összekötő kerékpárutat. Az ITM folyamatosan javítja a kerékpáros infrastruktúra feltételeit a településeken belül és azok között is, országszerte mintegy 850 kilométernyi kerékpárút kivitelezését és előkészítését támogatják 50 milliárd forinttal.

Tatabányán ezzel szemben évek óta áll a kerékpárút projekt, amelyre már az előző városvezetés megnyerte a szükséges 700 millió forintot, és a tervek is készen voltak. Hiába van előkészítve még sem kezdődött el a Tata felé menő kerékpárút összekötése az Oroszlány felé tartóval. Ennek a projektnek lenne része az ipari park kerékpáros elérésének biztosítása, amely ügyében szintén nem történt semmi az elmúlt két évben.

Vajon elveszik polgármester asszony és csapata szerencsétlenkedése miatt a 700 millió forint pályázati pénz, hiszen lassan minden vállalt határidő lejár?

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close