KiemeltKözélet

Változatlanul a Fidesz vezet

Nem rendeződött át a pártlisták erőviszonya az elmúlt egy hónapban, vagyis Márki-Zay Péternek nem sikerült új választókkal gyarapítania a baloldal szavazótáborát. Ha most vasárnap lennének a választások, a Fidesz-KDNP a szavazatok 55, a baloldal közös listája a 44 százalékát szerezné meg – derül ki a Real PR 93. friss pártpreferencia-kutatásából.

Hatástalan volt a pártlisták támogatottságára a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjének kiválasztása. A Real PR 93. legfrissebb kutatásának eredménye megegyezik az egy hónappal korábbival. Márki-Zay Péter tehát nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, miniszterelnökjelölti kampányával nem sikerült a baloldal szavazótáborát gyarapítania.

A Real PR 93. pártpreferencia-kutatása szerint a Fidesz-KDNP listájára a biztos szavazók 55 százaléka, míg a baloldal közös listájára mindössze 44 százaléka voksolna. E két politikai formáción kívül egyéb pártokra mindössze a biztos szavazók 1 százaléka voksolna. Ez megegyezik az egy hónappal korábbi kutatással, azaz semmiféle átrendeződésről nem beszélhetünk.

A fővároson kívüli szavazók inkább kormánypártiak, mint a budapestiek. A vidéki Magyarország biztos szavazóinak 58 százaléka a jelenlegi kormánypártok közös listájára voksolna, míg a baloldal a fővároson kívüli aktív szavazók csupán 41 százalékát tudhatja maga mögött. Budapesten a baloldalt a biztos szavazók 55 százaléka, míg a Fidesz-KDNP-t 43 százaléka támogatná egy most vasárnapi választáson. Budapesten kívül négyszer többen élnek a fővároshoz képest, ezért a vidék megnyerése a választási győzelem elengedhetetlen feltétele.

 

Forrás: magyarhirlap.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close