Közélet

Túlnyomóan felhős időnk lesz

Csütörtökön a kezdetben még sokfelé párás, ködös reggel követően a talaj közeli köd eloszlik, majd változó vastagságú, helyenként felszakadozó, de többnyire zárt felhőzet lesz jellemző a délelőtt folyamán. Csak elvétve fordulhat elő, akkor is csak jelentéktelen szemerkélés, számottevő csapadék nem érkezik. Délután időszakosan, elsősorban a középső országrész felett felszakadozhat a felhőtakaró, de késő délután, este ismét a felhők kerülhetnek túlsúlyba. Az északnyugati országrészben és a Duna vonalában feltámad az ÉNY-i szél, másutt gyenge marad a légmozgás. Éjszaka eleinte változó, szakadozott, majd zártabb felhőzet várható. Hajnalban, északkeleten előfordulhat szemerkélés, de jelentős eső továbbra sem valószínű. Fagy nem valószínű. A jellemző hőmérséklet csütörtök reggel 4, délután 11 fok körül alakul.

Pénteken túlnyomórészt erősen felhős égbolt ígérkezik jellemzőnek tartós napsütés esélye nélkül. Csak elvétve lehet, akkor is csak jelentéktelen mennyiségű eső. A középső országrészben erős, másutt mérsékeltebb ÉNY-i szél valószínű.

Szombatra a kelet felé elvonuló frontfelhőzet mögött még szeles idő, de változó napsütés ígérkezik. Az északkeleti, keleti határvidék felett lehet még tartósan felhős az ég.

 

Forrás: eumet.hu, fotó: bumm.sk

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close