Gazdaság

Jövőre több pénz marad a fiataloknál

Szja-mentességet adunk a fiataloknak! Jövőre már nem kell személyi jövedelemadót fizetniük a 25 év alattiaknak – írja közösségi oldalán Novák Katalin. A családokért felelős tárca nélküli miniszter szerint a magyar fiatalok a fogantatás pillanatától kezdve a felnőtté váláson keresztül a családalapításig folyamatosan számíthatnak a kormány támogatására.

Novák Katalin a Facebookra feltöltött videóban elmondja, hogy a magyar fiatalok a fogantatás pillanatától kezdve a felnőtté váláson keresztül a családalapításig folyamatosan számíthatnak a kormány támogatására. Ennek egyik új eleme a 25 év alattiak szja-mentessége, amely januártól további segítség az otthonteremtéshez, a családalapításhoz és a gyermekvállaláshoz.

Mint arról az Origo beszámolt korábban, Orbán Viktor 2021 januárjában bejelentette, hogy 2022-től jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak.

A 130-150 milliárd forintos költségűre becsült intézkedés százezres nagyságrendben érinti majd a fiatal munkavállalókat, több tízezer forintot a zsebekben hagyva. Ez az intézkedés hozzávetőlegesen 1 millió fiatal munkavállalót érint a becslések szerint. Az adómentességi terv megvalósulásával nem kizárólag a fiatal főállású munkavállalók, hanem a munkáltatók, a gazdaság egésze is jól jár.

Az intézkedéssel növekedik a fiatalok nettó keresete, több pénz pörög vissza a gazdaságba, hozzájárulva ahhoz, hogy tisztuljon a gazdaság.

Magyarországon a gazdaság teljesítménye elérte a koronavírus-járvány előtti szintet, így újabb lehetőségek vannak a béremelésre is. Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában korábban arról beszélt, hogy a magyar gazdaság jó állapotban van, ezért jövőre emelik az ápolónők, a bölcsődei gondozók, a szociális világban és a kulturális szektorban dolgozók bérét.

A kormányfő korábbi bejelentései alapján elmondható, hogy még idén nyugdíjemelések is lesznek, a 80 ezer forintos nyugdíjprémium mellett 2022-ben soha nem látott módon a gyermekes családok visszakapják a 2021-ben a költségvetésbe befizetett személyi jövedelemadójukat.

A kormány intézkedései következtében tehát rekordmagas összegek maradnak a magyar embereknél.

 

Forrás: origo.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close