Közélet

6 millió 8 ezer embert beoltottak, 10265 új fertőzöttet azonosítottak

Közzétette a kormány hivatalos tájékoztató oldala a koronavírus-járványra vonatkozó legfrissebb adatokat. Az oldal azt írja, hogy a beoltottak száma 6 008 226 fő, közülük 5 780 925 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 668 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. 10 265 új fertőzöttet igazoltak, 21 százalékkal többet, mint az előző hét azonos napján. Ez nagyobb növekedés, mint az előző két nap (16-18 százalék), de alacsonyabb, mint az előző hét nap 35 százalékos összesített növekedése.

Ezzel a járvány kezdete óta összesen 976 432 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Meghalt 178 többségében idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 32 514 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 828 535 Fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 115 383 főre emelkedett. 5852 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 565-en vannak lélegeztetőgépen. Az oltatlanokat kéri a kormány, hogy vegyék fel az oltást, és mindenkinek ajánlott a megerősítő harmadik oltás felvétele is, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását.

A járvány negyedik hulláma Magyarországon is felszálló ágban van, a kormány és az Operatív törzs is figyelemmel kíséri a járványhelyzetet, és amennyiben szükséges további intézkedéseket hoz.

A legfontosabb, hogy az oltatlanok mielőbb vegyék fel az oltást, hiszen az oltás legerősebb védelem a betegség súlyos lefolyása ellen.

A beoltottak kevesebb, mint 1 százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb.

A járvány negyedik hullámának megfékezése és az átoltottság növelése érdekében november 22-28. között oltási akcióhetet szerveznek a kórházi oltópontokon, azon a héten az oltatlanoknak akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet oltásra menni. Ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el és oltásuk érkezési sorrendben történik.

Azoknak, akik már korábban regisztráltak az interneten, továbbra is az időpontfoglalót javasolják akár az első, akár az elmaradt második vagy a harmadik oltásukat akarják felvenni.

Ismét kötelező a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön, a kormányablakban és kormányhivatali ügyfélszolgálaton.

A kormány emlékeztet, hogy az újonnan fertőzötteket, hogy a Favipiravir továbbra is nagyban segíti az otthoni gyógyulást. A gyógyszer a tapasztalatok szerint jó eséllyel megakadályozza a tünetek súlyosabbra fordulását és ezzel a kórházba kerülést.

 

Forrás: origo.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close