GazdaságKiemelt

Teljes 13. havi nyugdíjat kapnak az idősek

Újraválasztották Orbán Viktor miniszterelnököt a Fidesz elnökének vasárnap a kormánypárt 29., tisztújító kongresszusán, Budapesten. A kormányfőt 1061 szavazattal választották meg a küldöttek pártelnöknek. A kongresszus alelnöknek újraválasztotta Kubatov Gábort (1050 szavazat) Németh Szilárdot (1025 szavazat), és Kósa Lajost (1021), a tisztségről miniszteri posztja miatt leköszönő Novák Katalin helyére pedig Gál Kinga európai parlamenti képviselőt (1040 szavazat) választották meg.

A Fidesz legutóbb két éve, 2019 szeptemberében, az önkormányzati választások előtt tartott tisztújító kongresszust, amelyen Orbán Viktort újraválasztották a párt elnökévé. Akkor Novák Katalint, Kubatov Gábort, Németh Szilárdot, valamint a tisztségről leköszönő Gulyás Gergely helyére Kósa Lajost választották meg.

A következő hónapokban olyasmik történnek majd, amit még senki sem látott – mondta a pártelnökké történt újraválasztását követő beszéde végén Orbán Viktor.

Kezdődött a nyugdíjasoknak kifizetett 80 ezer forintos nyugdíjprémiummal. Folytatódik a 13. havi teljes nyugdíj kifizetésével. A fiatalok januártól nem fizetnek személyi jövedelemadót, 200 ezer forint lesz a minimálbér és 260 ezer a garantált bérminimum – folytatta a miniszterelnök, majd hozzátette: hathavi fegyverpénzt kapnak a katonák és a rendőrök.

Húsz százalékkal nő az ápolók, a szociális és a kulturális ágazatban dolgozók bére. A családoknak visszafizetik a 2021-ben befizetett adót. Ilyen se volt még – hangsúlyozta a Fidesz elnöke.

 

Közölte: a Fidesz fennállása óta hű maradt önmagához, hű Magyarországhoz és annak népéhez, hű a magyar emberekhez. A fides hűséget, hitet és bizalmat jelent, a Fidesz pedig hűséges párt. Az emberek pedig az elmúlt 33 évben a magyarok nagyobb számban szavaztak bizalmat neki, mint bármelyik másik pártnak Magyarország parlamentáris történetében – hangsúlyozta.

„Ez kötelez, és amíg bírom és bírjátok, csinálni is kell és csinálni is fogom” – fogalmazott. Kossuth Lajos szavait idézve hozzátette: amíg ez a hűség kitart, Magyarországot a poklok kapui sem fogják megdönteni. Mi sikeresek vagyunk – mondta -, mert amit a Fidesz csinál, az a szenvedélye. „Mi a csúcsra törünk, és oda akarjuk feljuttatni Magyarországot is” – hangsúlyozta.

Orbán Viktor kijelentette: tizenhat évet ellenzékben, tizenhat évet kormányon csak rendíthetetlen derűlátással, bizalommal és mély hittel lehet végigcsinálni. Azt mondta: háromféle hazaszeretet van: a szónokló, a búsuló és az alkotó.

A jó szónoklatot nagyra értékeljük, egy kis búsulásért „nem megyünk a szomszédba”, de leginkább Klebelsberg Kunó unokái vagyunk, akik az alkotó hazaszeretetben, a produktív életben hisznek – jelentette ki a Fidesz politikai közösségét jellemezve.

Kifejtette: világos célok nélkül nincs sikeres kormányzás, nincs sikeres ország, és nincs önmagával békében és boldogan élő nemzet sem. Tizenkét éve is egyenesen beszéltek, és világos céljaik voltak, tíz egyszerű és világos cél: egymillió munkahelyet teremtenek, nem lesznek adósrabszolgák, helyreállítják a közrendet és a közbiztonságot, megvédik a nyugdíjasokat és a nyugdíjak értékét, a középpontba a családokat állítják, visszaadják Budapest régi fényét, megmentik a szocialisták által halálra ítélt bankokat, dűlőre jutnak a romákkal, megtartják az elszakított magyar közösségeket, valamint nem lesznek gyarmat, Brüsszelben nem lesznek alattvalók, hanem mindig kiállnak a magyarok érdekeiért – sorolta. Úgy vélte, egy csődbe juttatott országot vettek át a szocialistáktól, talpra állították és megindították felfelé.

„Ez a mi erkölcsi fedezetünk, és ezért kérhetjük egyenes derékkal és jó eséllyel újra a magyar választók bizalmát” – mutatott rá.

Közölte: a legfontosabb szövetségesük a valóság. Mennyire másképp van ez a baloldalon és a liberálisoknál, „a mi teljesítményünk az elvégzett munka, az övék az, hogy liberálisok” – fogalmazott. Hozzátette: igaz, hogy egyetlen komoly munkateljesítményt sem tudnak felmutatni, de büszke liberálisok, akiknek abban merül ki a tudásuk, hogy meg akarják mondani másoknak, hogyan kell élni és gondolkodni.

A kormányfő elmondta: „az erőnk, a súlyunk, a támogatottságunk miatt nem magyarázkodnunk kell, hanem meg kell értenünk, hogy a történelmi helyzet és a magyar politikai fejlődés logikája megköveteli, hogy legyen egy olyan párt, mint a Fidesz”. A haza szolgálatának lényege a kitartás és az állhatatosság – mutatott rá. Kiemelte: „a munkában hiszünk, és ezért fogunk győzni”; az elmúlt hónapokban is a járvány ellenére „újra begyújtottuk a motorokat”, és zakatol a gazdaság.

Hangsúlyozta: a következő hónapokban olyasmik történnek majd, amit még senki sem látott. Kezdődött a nyugdíjasoknak kifizetett 80 ezer forintos nyugdíjprémiummal.

 

Forrás: magyarhirlap.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close