Közélet

Ködös, felhős novemberi idő

Hétfő hajnalban párás, ködös, borús idővel indul a nap. Ködszitálás is sokfelé előfordul. Napközben a talaj közeli köd ritkul, felszáll, vékonyodó ködfelhőzetté alakul. Egyes körzetekben elvékonyodhat a felhőréteg, szűrt, bujkáló napsütésben is lehet bízni, míg másutt egész nap megmarad a szürke felhőtakaró. Este itt-ott szakadozott, de zömében zárt felhőréteg valószínű. A Dunántúl térségében megélénkül a DK-i szél. Éjszaka, nyugaton tovább erősödik a szél, ott szakadozott maradhat a felhőzet és a párásság, ködhajlam is csökken. A keleti és északi térségben marad a gyenge légmozgás és a ködképződés. A jellemző hőmérséklet hétfő reggel 5, délután 10 fok körül alakul.

Kedden az élénk szélnek köszönhetően nyugaton nagyobb eséllyel tisztul ki az idő, nő a valószínűsége napsütés kialakulásának. A Tiszántúlon, illetve a középső országrész északi térségében gyenge marad a légmozgás, így ott bizonytalanabb a ködfelhőzet felszakadozása, elvékonyodása.

Szerdán előreláthatólag déliesre forduló, legyengülő légmozgás mellett ismét nő a ködhajlam, illetve a hajnali fagyok veszélye. Ködös-szűrt napsütéses-rétegfelhős területek egyaránt előfordulhatnak.

 

Forrás: eumet.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close