Közélet

Tatabányán épít raktárcsarnokot a CTP

A CTP Management Hungary Kft. megkezdte egy 33 200 négyzetméteres új raktárépület építését a tatabányai ipari parkban – közölte a társaság magyarországi igazgatója az MTI-vel. Huszlicska Dávid tájékoztatása szerint a logisztikai vagy gyártási célokra is alkalmas épület kisebb egységekre osztható, már 5000 négyzetmétertől bérelhető. Az 5,1 milliárd forintos beruházással megvalósuló, energiatakarékos, alacsony költséggel fenntartható létesítményt 2022-ben adják át.

A most megkezdett projekt a harmadik épület a CTP közel 12,5 hektáros területén a tatabányai ipari parkban. A társaság eddig 55 000 négyzetméternyi beépített területet hasznosít, az új raktárépület elkészülése után a hasznosított összterület megközelíti a 88 000 négyzetmétert – ismertette az igazgató.

A hollandiai központú CTP Management Hungary Magyarország vezető ipari logisztikai ingatlanfejlesztőjeként dinamikusan fejlődő ipari övezetekben 11 helyszínen rendelkezik földterületekkel. Jelenleg 664 ezer négyzetméternyi területet adnak bérbe és 235 ezer négyzetméternyi ingatlant építenek. A társaság 2019-ben 14 milliárd forint, 2020-ban 20,9 milliárd forint nettó árbevétellel zárt. A tavalyelőtti 1,18 milliárd forintos veszteségük egy éve 410 millió forintra csökkent. A holland anyavállalat Európa 5 legnagyobb ipariingatlan-fejlesztőjének egyike, és Közép-Kelet-Európa legnagyobb ingatlanfejlesztője. Tíz országban rendelkeznek érdekeltséggel, és több mint 6,6 millió négyzetméter alapterületű logisztikai ingatlant üzemeltetnek. A vállalat által kezelt ingatlanportfólió mérete 2023 végéig várhatóan eléri a 10 millió négyzetmétert.

 

Forrás: MTI

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close