Közélet

Zöldül az ország – Zajlik az őszi ültetési program

Az őszi ültetési program már javásban zajlik, 19 megyében, 514 településen történik faültetés, ahol összesen 14 ezer fát helyeznek a földbe a helyi önkormányzatok és a civil szervezetek az adott térség állami erdőgazdaságával, valamint az Országos Erdészeti Egyesület helyi csoportjainak közreműködésével – közli az agrártárca.

Az Agrárminisztérium az Országfásítás részeként 2020-ban Településfásítási Programot hirdetett a 10 ezer fő alatti települések számára, amelynek célja elsősorban a települések zöldítése és a Vidékfejlesztési Program erdőtelepítési támogatásainak népszerűsítése volt. A 2020 őszi és 2021 tavaszi ültetési szezonban 475 település több mint 12 ezer sorfát ültetett el – mondta Erdős Norbert, az Agrárminisztérium államtitkára kedden a Településfásítási Program alkalmából szervezett faültetésen.

Kitért arra is, hogy az Agrármisztérium idén megduplázott keretösszeggel hirdette meg a Településfásítási Program második ütemét. Az ültetések 2022 tavaszán további 373 településen folytatódnak tovább.

 

Forrás: portfolio.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close