Közélet

Szárazabb, naposabb folytatás jön

Hétfőn reggel erősen felhős, borongós idővel indul a nap. Elszórtan kisebb eső is eshet. Délelőtt borongós időben már nem valószínű számottevő eső. Délután túlnyomórészt marad a borús, erősen felhős égbolt, bár az északi megyék fölött el-elvékonyodhat a felhőtakaró. Felélénkül az ÉNY-i szél. Hidegfronti hatás várható. Éjszaka, észak felől tovább csökken a felhőzet az északi és középső országrész felett, miközben a déli határvidéken borongós időben átmeneti esőre is számítani kell. A derültebb tájakon erősebb lehűlésre, elszórtan gyenge fagyra is készülni kell, míg délebbre enyhébb lesz az éjjel. Foltokban párásság, köd képződhet. A jellemző hőmérséklethétfő reggel 7, délután 11 fok körül alakul.

Kedden a déli határvidék felől is elvonul a frontfelhőzet, de kezdetben a párásság, ködfoltok, ködfelhőzet lehet túlsúlyban. A délelőtt folyamán egyre nagyobb területen válik napossá az időjárás. Mérsékelt, olykor élénkebb É-ias légmozgás várható.

Szerdától a hétvégéig frontmentes időre van kilátás. Mivel eleinte déli áramlással enyhébb levegő sodródik fölénk a magasban, nő az esélye a tartósabb ködfelhőzet kialakulásának, így bizonytalan eloszlásban ködfoltos, ködfelhős és szűrt napsütéses területek, időszakok váltakoznak. A sűrűbb ködben ködszitálás előfordulhat, egyéb csapadék nem várható.

Forrás: eumet.hu, fotó: femina.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close