Közélet

Online is részt lehet majd venni a népszámláláson

Internetes felületen is részt lehet majd venni a 2022-es népszámláláson Magyarországon − derül ki a péntek este megjelent Magyar Közlönyből. Eredetileg a népszámlálás 2021-ben lett volna, de a koronavírus miatt elhalasztották. Az internetes önkitöltési módszert választók az adatszolgáltatási kötelezettségüket az erre a célra kialakított internetes felületen a hozzájuk eljuttatott, egyedi azonosítóval belépve, az ott elérhető kérdőív kitöltésével 2022. október 16-ig teljesíthetik – olvasható a rendeletben. Mint kiderült, az adatszolgáltatás akkor teljesül, ha az adatok a fogadóközpontba 2022. október 16-ig beérkeznek, és az adatok beérkezését a fogadóközpont elektronikusan visszaigazolja.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) döntése alapján előre nem látható körülmény miatt legfeljebb 2022. november 20-ig lehet kitölteni az adatlapot. Előre nem látható körülménynek kell tekinteni az internetes önkitöltést akadályozó, bármilyen külső tényezőt.

Az adatfelvételt 2022. október 1. és november 20. között tartják. A kimaradt személyek és lakásuk pótösszeírását 2022. november 28-ig kell befejezni. Az adat-előkészítési, adatfeldolgozási folyamat 2023. november 28-ig tart.

 

Forrás: index.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close