Közélet

Több hullámban érkezik a csapadék

Kedden egy NY-ÉK irányban mozgó csapadékzóna alakítja az időjárást. Délelőtt intenzív, jelentős eső valószínű, majd délután mérséklődik, ritkul a csapadék. Zömmel felhős marad az ég. Átmenetileg felerősödik az ÉNY-i szél. Éjjel szakadozott, csökkenő felhőzet, de erősödő párásság várható. Eleinte mérsékelt lesz a légmozgás, majd hajnalban ismét megélénkülhet a D-i szél. A jellemző hőmérséklet kedd reggel 8, délután 9 fok körül alakul.

Szerdától egy hullámzó frontrendszer alakítja a térség időjárását, okoz változékony időt, több hullámban érkező csapadékkal, szeszélyes hőmérsékleti eloszlással. Szerdára most az a valószínűbb, hogy délelőtt vékonyodó felhőzet, párásság mellett lehet itt-ott bujkáló napsütés is, majd este, éjjel borongós időben, délnyugat felől szórványos esőket adó csapadékmező érkezhet az ország fölé. Erősödő D-i szél támad.

Csütörtökön mediterrán ciklon érheti el az országot: erős, akár viharos lökésekkel is kísért D-i széllel szokatlanul enyhe, de nedves levegő zúdul a térségbe. Elszórtan záporok, esők alakulnak ki, sőt zivatar előfordulásának is megvan az esélye.

 

Forrás: idokep.hu, fotó: nepszava.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close