Közélet

Nyugodt őszi időnk lesz

Csütörtökön sem változik lényegesen a légköri helyzet, közel ugyanúgy alakul az időjárás, mint az elmúlt napokon. A hajnali párásság, ködfoltok napkeltét követően eloszlanak, majd napos-fátyolfelhős-szűrt napsütéses, nyugodt, őszi idő alakul ki. Eső nem esik. Az északnyugati határvidéken megélénkülhet kissé a DK-ire forduló szél. Enyhül az idő. Éjszaka gyengén felhős, csillagfényes, nyugodt idő várható. Tovább zsugorodik a fagypont alá hűlő terület, de az ismert fagyzugokban még előfordulhat gyenge fagy. Párásság, ködfoltok elszórtan képződnek. A jellemző hőmérséklet csütörtök reggel 2, délután 15 fok körül alakul.

Pénteken és szombaton is elkerülik térségünket a frontok, a napsütésé lesz a főszerep. Csapadék nem várható. Meg-megélénkül a D-ies szél. Hajnalonként keleten, északkeleten nagyobb, másutt kisebb eséllyel alakulhatnak ki ködfoltok, amik néhol akár napközben is tartósabban megmaradhatnak, de ennek bizonytalansága nagy. Napról-napra emelkedik, az átlagos felett alakul a maximum hőmérséklet, az esetlegesen tartós ködben viszont alatta marad.

Vasárnap melegfront alakíthatja az időjárást: élénk, a Dunántúl térségében erős D-i szél mellett kifejezetten enyhe időre van kilátás, de országszerte vastagodó fátyol és rétegfelhőzet szűri a napsugarakat. Délután már felhős égbolt a valószínűbb. Eső estig nem várható, éjjel elszórtan lehet szemerkélés.

 

Forrás: eumet.hu, fotó: megaport.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close