Közélet

Több napsütés hideg reggelekkel

Hétfőn hajnalban hideg, párás a levegő, a derültebb tájakon sokfelé lehet pár fokos fagy, másutt pedig erősebb párásság, ködfoltok is elfordulhatnak. Napközben a párásság várhatóan mindenhol eloszlik, kellemes, őszi, bujkáló vagy szűrt napsütés lesz jellemző. A légmozgás gyenge, délies irányú marad. Éjjel sem változik a légköri helyzet: derült égbolt mellett fokozódó párásságra, foltokban kialakuló ködre számíthatunk. Hajnalban ismét lehet gyenge fagy, de várhatóan kissé már csökken a fagyos terület mérete. A jellemző hőmérséklet hétfő reggel 1, délután 13 fok körül alakul.

Hétfőtől előreláthatólag egészen a jövő hét (és egyben a következő hónap) első napjáig elkerülik hazánk térségét az időjárási frontok, anticiklonáris helyzet alakul ki.

Többnyire nyugodt, jelentős légköri eseményektől, frontfelhőzettől mentes, napos vagy szűrt napsütéses időjárásra számíthatunk. A bizonytalanságot, változatosságot a reggelenként kialakuló párásság, ködfoltok okozhatják. Ezek helyenként napközben is csak lassan ritkulnak, oszlanak fel, illetve tartósan megmaradó rétegfelhőzetté alakulhatnak. Lehetnek olyan területek az országban, ahol egész nap megmarad a köd vagy a megemelkedett ködfelhőzet. Csapadék nem hullik.

A hőmérséklet eleinte az átlagos körül alakul, majd csütörtöktől kissé fölé emelkedik, de a tartósabban ködös, felhős területeken több fokkal alatta marad.

 

Forrás. eumet.hu, fotó: faktor.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close