Közélet

Újabb segítség a kormánytól a nyugdíjasoknak

A következő néhány hónapban nyugdíjprémiumot, kiegészítő nyugdíjemelést és 13. havi juttatást is fizet az állam az időseknek. Hamarosan novemberben a gazdaság szárnyaló teljesítménye miatt minden arra jogosult polgár maximális 80 ezer forint nyugdíjprémiumban részesül. Emellett szintén novemberben érkezik a kiegészítő nyugdíjemelés is. Orbán Viktor miniszterelnök többek között erről beszélt a közösségi oldalára feltöltött videójában. A miniszterelnök megerősítette, hogy jövő év februárjában a tervek szerint a kormány vissza fogja adni a teljes 13. havi nyugdíjat, amit Gyurcsányék, azaz 2010 előtt a baloldal elvett az erre jogosultaktól.

Orbán Viktor miniszterelnök a Komárom-Esztergom megyei Kesztölcön járt, ahol a helyiekkel beszélgetve egyebek mellett a nyugdíjprémiumról és egyéb juttatásokról is szó esett, amelyet a kiváló gazdasági növekedés tesz lehetővé. Mivel a vártnál jobban teljesít a magyar gazdaság, ezért Orbán Viktor kormányfő megerősítette azt, hogy a nyugdíjasok extrajuttatásokat fognak kapni a következő időszakban.

Az Origo ismertette korábban részletesen a várható nyugdíjprémium mértékét, amit a nyugdíjasok  kapnak majd a gazdaság szárnyaló teljesítése miatt. A juttatás akkor jár, ha a gazdaság éves becsült növekedése meghaladja a 3,5 százalékot.

Ez idén már bizonyosan megtörténik, egyes számítások immár 7,5 százalék körüli bővülést valószínűsítenek.

Hazai és külföldi elemzők egyaránt módosították a prognózisaikat, hiszen ellenállóbbnak bizonyult a magyar gazdaság, és így már biztosnak mondható a kormány által kitűzött gazdasági növekedés, amihez számos intézkedés megtételét kötötte.

Az erre vonatkozó törvény értelmében a gazdaság kiváló teljesítménye miatt a nyugdíjasok novemberben nyolcvanezer forint nyugdíjprémiumot fognak kapni.

Így összeségében 100 ezer forintot is kézhez kaphatnak majd a nyugdíjasok, hiszen a nyugdíjprémium mellett még visszamenőleges hatállyal 1,2 százalékkal emelik a nyugellátásokat novemberben.

 

Forrás: origo.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close