Közélet

Ingyenes a járvány miatt halasztott érettségi

Október 15-én, pénteken a nemzetiségi nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődik a 2021/2022-es tanév őszi vizsgaidőszaka – tudatta tegnap az Oktatási Hivatal.

Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint a vizsgákat az erre kijelölt középiskolák és a kormányhivatalok szervezik meg. Idén ősszel 193 intézményben 17 399-en érettségiznek, a lebonyolításban 242 érettségi vizsgabizottság működik közre. Az írásbeli vizsgákat október 15. és október 28., az emelt szintű szóbeliket november 11. és 15., a középszintű szóbeliket pedig november 22. és 26. között tartják. Az őszi érettségi vizsgaidőszakban rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló és javító, valamint előrehozott vizsgára is lehetett jelentkezni.

Azoknak, akik tavasszal a koronavírus járvány miatt nem tudtak eleget tenni vizsgakötelezettségüknek, az érettségi pótlása ingyenes – hívták fel a figyelmet. Az érettségizők várhatóan több mint 19 300 vizsgát tesznek: mintegy 8700-at emelt, 10 600-at pedig középszinten. A jelentkezők választása alapján ebben a vizsgaidőszakban – az idegen nyelven teljesíthető vizsgatárgyakat (történelem, matematika) külön számolva – középszintű érettségit 94, emelt szintűt pedig 62 tantárgyból tesznek – áll a közleményben.

 

Forrás: magyarhirlap.hu, fotó: 24.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close