KiemeltKözélet

Nagyszabású békemenet szerveződik a forradalom 65. évfordulóján

Az eddigieknél nagyobb szabású békemenet megszervezésén dolgozik a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány. Csizmadia László elnök szerint Brüsszel egyfajta „saját demokrácia” létrehozására törekszik, amelynek gátat kell szabni. Az október 23-i eseménynek többek között ez is az egyik célja – írja a Magyar Nemzet.

Szerettek volna találkozni a LIBE-bizottság küldöttjeivel Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) képviselői is, ám a brüsszeli testület, amely azért érkezett Magyarországra, hogy a jogállamiság megvalósulását tanulmányozza, illetve, hogy mérlegelje egy hazánk ellen indítandó eljárás lehetőségét, nem reagált a kezdeményezésre – mondta el Csizmadia László, a CÖKA elnöke a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Az elnök szerint a bizottság magatartása leképezi a brüsszeli irányítású EU teljes stratégiáját. Úgy fogalmazott, a kettős mércét alkalmazó nyugat egyfajta „magándemokrácia” kialakításán dolgozik, ami szemben áll a valódi demokrácia gyakorlatával. Sőt véleménye szerint egyfajta birodalmi gyakorlat bevezetése folyik, amit a szovjet uralmat megélt közép-európai országoknak nem nehéz észrevenniük.

Csizmadia László elmondta, a CÖKA ezért is szervez különösen látványos és nagyszabású békemenetet idén október 23-ra. Az elnök korábban egy sajtótájékoztatón az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján megtartandó eseménnyel kapcsolatban üzenetet fogalmazott meg Brüsszelnek és a „hazánkban lébecoló ellenzéknek”.

Brüsszelnek címezve arra figyelmeztetett: a magyar jogállamiság a magyar demokrácián nyugszik, és visszautasítják a népfelség elvén ejtett sebeket. „Demokrácia csak ott van, ahol az emberek elmondhatják a véleményüket saját sorskérdéseikről, úgy élhetik az életüket, ahogy szeretnék” – tette hozzá.

A békemenet az elmúlt években is hatalmas tömegeket mozgatott meg.

Forrás: origo.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close