Közélet

Orbán Viktor: Ki kell tartani a rezsicsökkentés mellett

A magyar gazdaság képes volt arra, hogy elérje azt a teljesítményt, amit a járvány előtt mutatott – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán Viktor kormányfő a beszélgetés elején azt mondta, a vírusnak a mostani a kedvenc időjárása. Csak az oltás segít. A bezárkózás nem fog minket megvédeni – tette hozzá. Aki nem veszi fel az oltást, az veszélyben van – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor szerint nem kivitelezhető, hogy fizessenek azoknak, akik beoltatják magukat. A felelősségteljes magatartás az oltás felvétele, de sokan nem vették fel az oltást a különféle álhírek miatt – tette hozzá. „Jövő héten én is felveszem a harmadik oltást.”

Orbán Viktor elmondta, hogy még mindig nem ismerjük a vírust, de az biztos, hogy az oltás működik. Úgy látja, jobb hogy van harmadik oltás, mintha nincsen – tette hozzá.

Orbán Viktor elmondta, hogy Magyarországhoz képest vannak olyan államok, ahol kevésbé fontos a rezsiár. Ez közvetlen politikai kérdés volt itthon az elmúlt 20 évben. 2002-ben is figyelmeztettük az embereket, hogy a baloldali kormány rezsiárakat fog emelni, de ezt a baloldal tagadta, mégis később 11-szer emelt – emlékeztetett a kormányfő.  A baloldal most is piaci energiaárakat követelt, ha ezt teljesítjük, akkor 370 ezer forinttal kellene többet fizetnie egy magyar háztartásnak – mondta a kormányfő. Most az áremelkedések miatt több nyugati országban kitört a pánik.

Brüsszelben a klímavédelmet az energiaárak emelésével szeretnék elérni – mondta a kormányfő. Vissza kell vonni ezeket a döntéseket – tette hozzá. Orbán elmondta, hogy 2035-ben kellene ott lennie az energiaáraknak, mint ahol most vagyunk. A csehek, a lengyelek és mi követeljük, hogy Brüsszel vonja vissza a korábbi lépéseket – tette hozzá. Javaslataink is vannak, hogyan lehetne kezelni a helyzetet.

Forrás: magyarhirlap.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close