Közélet

Még jó ideig használhatók a lejárt műszakis autók a veszélyhelyzet meghosszabbítása miatt

Továbbra sem kell aggódni a műszaki vizsga miatt, nem büntetnek, de érdemes megcsináltatni. Ismét meghosszabbították a veszélyhelyzetet, ami miatt a lejáró műszaki vizsgákkal sem kell foglalkozni – írja az autonavigator.hu

A tavaly november 4-én kihirdetett, azóta többször, legutóbb e héten és december 30-ig hosszabbított veszélyhelyzet miatt nem kell aggódni a lejáró műszaki vizsgák miatt, hiszen ráér majd azokat a veszélyhelyzet lejárata utáni 60 napon belül meghosszabbítani. Ez azt jelenti, hogy jövő év márciusáig közlekedhetnek az akár tavaly novemberben lejárt műszakijú autók is.

A bő 15 éves átlagéletkorú autóparknál ez nem tekinthető veszélytelennek, ugyanakkor tegyük hozzá, sajnálatos módon amúgy is temérdek olyan autó van az utakon, amelyek nem értjük, hogy akár két évvel korábban miként kaphattak műszaki vizsgát. Fejti ki – jogosan – véleményét a portál. Fontos tudni azt is, hogy bár a műszaki vizsga lejárata miatt most nem fog büntetést kapni senki sem, azért viszont igen, ha nem a közlekedésre alkalmas műszaki állapotú autóval vesz részt a forgalomban, pláne azért, ha azzal balesetet okoz.

 

Forrás: kemma.hu, fotó: alapjarat.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close