Sport

Ifjúsági válogatott lett a történelmi rekordot döntő tatabányai úszólány

Az országos gyermekbajnokságon (2008–2009-ben születettek), a 4×200 méteres gyorsváltók versenyében, a Tatabányai Vízmű SE (TVSE) leány csapata korosztályos országos csúcsot úszva aranyérmet tudott szerezni.

A kvartettben Jackl Vivien, Virág Réka, Nagy Dalma és Pálházi Léda szerepeltek. A négyes tagjai közül Vivien és Réka, Kocsis Márta edző tanítványai, míg Dalma és Léda, Sirkó András felügyelete alatt készülnek. A négy ifjú hölgy teljesítményét – néhány napja – a klub vezetése külön is elismerte.

Kis ünnepség keretében – stílszerűen a tatabányai sportuszodában –, Marján György, a TVSE új elnöke köszönte meg a lányok munkáját, és egy-egy Carbon versenyúszó dresszt adott át a rekordot döntő váltó tagjainak.

– Bízom benne, hosszú távon együtt marad a négy lány, mert mindannyian egyéniben is fantasztikus teljesítményt nyújtottak eddig is és reméljük ez még sokáig így marad – mondta Kocsis Márta.

A tatabányai leány váltó egyébként, ebben a felállásban, másik két számban is érmes helyen végzett a magyar bajnokságon, bizonyítva klasszisát.

Még egy nagyon jó hír is érkezett, hiszen a Magyar Úszó Szövetség legutóbbi ülésén kihirdette a válogatott kereteket és a tatabányaiak óriási örömére Vivien a saját korosztályában első számú „ A” kerettag lett, és az EYOF (Európai Ifjúsági Olimpiai Játékok) csapatba került. Ami talán még ennél is nagyobb „meglepetés”, hogy serdülőkorúként az ifjúsági válogatottba is behívták a 2008-as születésű Vivien. Az ifi korcsoport a lányoknál, „rendesen” a 2005–2006-os korosztályt jelenti. Ez sem véletlen, hiszen Jackl Vivien, a 400 méteres vegyesen elért ideje egyben ifjúsági Eb és vb szintidő is.

Forrás: kemma.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close