Közélet

Így találhatsz jó állást, ha pályakezdő vagy

A végzős egyetemistáknak vagy pályakezdőknek komoly kihívást jelent megtalálni a számukra ideális munkaadót, hiszen nincs még munkatapasztalatuk, sok esetben nem is tudják megfogalmazni, pontosan mit is keresnek. Az ideális munkahely és a megfelelő munkavállaló megtalálása egyaránt nehéz, és sokat segíthet ebben mind a két félnek, ha karriernapot szerveznek a cégek. Az ALDI felismerte ezt. Harmadik alkalommal várják a képzett, motivált és sikerorientált fiatalokat rendezvényükön. Az eseményen bemutatják a kiskereskedelemben rejtőző perspektívákat és testközelbe hozzák a vállalatnál elérhető pozíciókat.

Az utolsó éveiket taposó egyetemisták, vagy frissdiplomás pályakezdők számára komoly kihívást jelent megtalálni az ideális munkahelyet. Miután nincs még jelentős munkatapasztalatuk, nehéz meghatározni, mit is várnak a leendő munkaadótól, egyáltalán mit is takarnak pontosan a különböző meghirdetett pozíciók, így komoly kihívás eldönteni, milyen állásra és melyik céghez is pályázzanak.

“A különböző vállalatok által szervezett speciális karriernapok remek alkalmat biztosítanak, hogy a potenciális munkavállalók bepillantást nyerjenek az adott cég szervezeti kultúrájába, a lehetséges jövőbeli munkahely hangulatába. Pár perc után rendszerint el is dől, hogy valaki jól érzi-e magát, vagy sem, el tudná-e képzelni, hogy az adott cégnél dolgozzon vagy sem” – mondta a Portfolio-nak Csenteri-Dénes Ildikó HR-szakember.
a dolgozókkal kötetlenül tudnak beszélgetni a karrierútról, a lehetőségekről. Ez egy kiváló alkalom, hogy tisztázódjanak a kereskedelemmel, munkaterületekkel és pozíciókkal kapcsolatos előítéletek és a döntéshez elegendő információt kapjanak az ide jelentkezők.

“Egy ilyen esemény után jobban tudnak kapcsolódni az adott vállalathoz, ráadásul szemléletváltó tud lenni egy karriernap, új perspektívát kaphatnak a pályakezdők, olyan pályaút is realizálódhat, amire korábban valamiért nem gondoltak” – jegyezte meg Csenteri-Dénes Ildikó, aki szerint a munkaadók számára is nagy lehetőséget nyújt egy karriernap, hiszen HR szempontból a legfontosabb megtalálni a csapatba passzoló, ideális munkavállalót, amire itt a kötetlen beszélgetések keretében adott a lehetőség. Szokták mondani, hogy “első pillanatból csak egy van” – és ez egy karriernapon koncentráltan meg is történik mindkét fél számára.

Forrás: portfolio.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close