Közélet

Karbonsemlegessé válik a bútoráruházlánc

Zöldítene a működésén és karbonsemlegessé tenné a tevékenységét 2050-re a Jysk üzletlánc. A vállalat 2030-ig pedig a felére csökkentené az áramfogyasztásból és fűtéséből származó üvegházhatású gázok kibocsátását – közte lapunkkal a bútorforgalmazó. Mindezt úgy, hogy továbbra is 200 üzlet nyitását tervezi évente globálisan.

A kibocsátás csökkentésében kulcsszerep jut a vállalat ecseri régiós elosztóközpontjának is: a teherfuvarozás csökkentésével – évi 4,5 millió kilométerrel kevesebbet fog fuvarozni – ugyanis évente nagyjából 3600 tonna szén-dioxid kibocsátását lehet megspórolni.

A Jysk üzletlánc 89 üzlettel van jelen Magyarországon, a dán vállalat 2030-ig a felére csökkentené az áruházak, elosztóközpontok, irodák és vállalati autók fenntartásából és fűtéséből eredő abszolút üvegházhatásúgáz-kibocsátást. Ebben többek között szolárpanelek és olyan módszerek segítenek, amelyekkel zöld villamos energiára és karbonsemleges fűtésre állhatnak át.

A kötelezettségvállalások a termékekre és az anyagbeszerzésre is vonatkoznak: 2024 végére valamennyi fából, kartonból és papírból készült termék és csomagolása FSC-tanúsítvánnyal rendelkezik majd. A textiltermékeket 100 százalékban fenntartható módon előállított pamutból készítik. 2050-re pedig az a cél, hogy a vállalat minden egyes művelete karbonsemleges legyen, úgy, hogy továbbra is 200 üzlet nyitását tervezik évente globálisan.

Forrás: magyarnemzet.hu, fotó: MTI

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close