Gazdaság

Szijjártó Péter: válságok idején különösen fontos a gyermeket nevelő családok védelme

A világnak az elmúlt időszakban számos válsághelyzettel kellett szembenéznie, amelyek során a legkiszolgáltatottabb csoportok komoly veszélyeknek vannak kitéve, ezért napjainkban különösen fontos a gyermeket nevelő családok védelme – hangsúlyozta Szijjártó Péter szerdán New Yorkban.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint Szijjártó Péter a Gyermekek elleni erőszak válság idején című konferencián fog felszólalni a nap folyamán az ENSZ 76. közgyűlésének keretében. Szijjártó Péter ennek kapcsán kijelentette, hogy a koronavírus-járvány gazdasági krízist eredményezett, ezért különösen fontos a gyermeket nevelő családok támogatása, hiszen a szülőknek kettős terhet kell viselniük, ugyanis egyrészt dolgozniuk kell, másrészt az óvodák, iskolák bezárása miatt a gyerekekről is gondoskodniuk kell napközben. Kiemelte: Magyarország ebből a szempontból jó példát mutat, mivel, ha a gazdasági növekedés üteme az év végére eléri az 5,5 százalékot, akkor az állam visszafizeti a gyermeket nevelő családoknak a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadójukat.

Emellett a világjárvány másik fontos következménye, hogy az élet egy jelentős része a virtuális térbe szorult vissza, így rengeteg tapasztalatlan felhasználó lépett fel az internetre, akik könnyű prédát jelentenek a kiberbűnözők számára – mutatott rá a tárcavezető.

Majd hozzátette, a gazdasági bűnözők mellett a szélsőséges ideológiáktól és a szexuális propagandától is meg kell óvni a kiskorúakat. Ehhez pedig szerinte globális szintű szabályozásra lenne szükség. – fogalmazott.

 

Forrás: MTI, fotó: MTI

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close