Közélet

A világ már a karácsonyi utazások lázában ég

A tavalyi évhez képest hatalmas fordulatot vett a globális turisztikai szektor. Míg egy évvel korábban az iparág szenvedett a karácsonyi foglalások hiányától, most már szeptemberben vannak olyan szállodák, amelyek teljesen megteltek az ünnepi szezonra. Soha nem volt még ilyen korán ekkora érdeklődés a karácsonyi vakációk iránt.

Az emberek világszerte igyekeznek jó előre lefoglalni a karácsonyi vakációkat, és már szeptemberben vannak olyan szállodák, amelyek teljesen megteltek az ünnepi időszakra. Az látszik tehát, hogy a tavalyi évhez képest óriási fordulatot vett a turisztikai szektor, és soha nem volt még ilyen korán ekkora érdeklődés a karácsonyi vakációk iránt.

A Milepro.com nevű utazási weboldal alapítója pedig az CNBC-nek hangsúlyozta, az egész jelenség mögött egyetlen tényező áll, a koronavírus elleni oltás.

Tim White kiemelte, amint az emberek felveszik az oltást, azonnal elkezdenek az év végi ünnepi szezonról gondolkodni, és igyekeznek minél előbb megfelelő helyet foglalni maguknak. Ennek köszönhető, hogy az olyan neves szállodaláncoknál, mint a Hilton vagy a Marriott, jelentősen megemelkedett a foglalások száma.

Forrás: origo.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close