Közélet

Megérkezett a felfrissülés

Kedden délelőtt kelet felé elvonul a csapadékzóna, megszűnnek a csapadékgócok. Szakadozik, csökken a felhőzet, délután hosszabb rövidebb időszakokra kisüt a nap. Estig újabb eső nem valószínű. Szeles idő várható: délelőtt, az északkeleti megyék kivételével erős, olykor viharos (60-80 km/ó) lökésekkel kísért ÉNY-i szél fúj. Délután mérséklődik, de élénk marad a légmozgás. Északnyugaton hűvös lesz, délkeleten is frissül az idő, de ott még 30 fok közeli maximum a valószínű. Éjszaka újabb vastagodó felhősáv keresztezi az országot NY -> K irányban. Elszórtan kisebb eső, záporeső is eshet belőle, de kiterjedt, jelentős csapadéknak csökkent az esélye. A jellemző hőmérséklet kedd reggel 17, délután 23 fok körül alakul.

Szerdán előreláthatólag kelet felé mozog a frontrendszer és a vele érkezett csapadékot is adó felhőzet. Délelőtt a keleti térségben még lehet elszórtan szemerkélés, zápor, majd ott is kisüt a nap. Északnyugaton hűvösebb, délkeleten kellemesen meleg idő valószínű.

Csütörtökre szikrázó napsütés, hűvös reggelt követően kellemesen meleg, nyaralóknak is kedvező maximum hőmérséklet ígérkezik.

Forrás: eumet.hu, fotó: discovermagazine.com

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close