Közélet

Így távolítsd el a pillanatragasztót a bőrödről!

Amikor pillanatragasztót használsz, a legtöbb esetben valahogy úgy alakul, hogy a legnagyobb óvatosság mellett is kerül belőle néhány csepp a bőrödre, amit aztán másodpercek alatt rá is szárad. Hiába próbálod papír zsebkendővel letörölni, ezzel inkább csak rontasz a helyzeten, hiszen még a papír is beletapad. Arra az esetre, ha már megvan a kellemetlenség, összegyűjtöttük, hogyan szabadulhatsz meg a leggyorsabban és a lehetőségekhez mérten legkíméletesebben a bőrödre dermedt pillanatragasztótól.

Ha a ragasztó száradása óta nem telt el több idő néhány percnél, gyorsan töltsd meg egy edényt jó meleg, de azért nem forró vízzel és keverj bele folyékony szappant vagy mosogatószert. Ebben aztán 5-10 percig áztasd a ragasztós testrészt! Ha a bőröd felpuhult, a körmeiddel lazítsd meg a ragasztó szélét és finoman próbáld lehúzni! Ha így nem sikerül, ne erőltesd, hanem próbálkozz meg a következő néhány módszer valamelyikével.

A növényi vajak vagy olajok, például a kókuszvaj vagy az avokádóolaj is bevethetők a ragasztó eltávolításhoz. A meleg vizes, szappanos áztatás után kenj növényi olajat vagy vajat a ragasztós részre, majd masszírozd addig, míg a ragasztó el nem tűnik.

A citromlében található sav is hatékony lehet a ragasztó eltávolításban. Facsarj ki egy citromot egy tálba, majd áztasd benne az érintett bőrfelületet 4-10 percig. Ezután egy fogkefe vagy fültisztító pálcika segítségével dörzsöld át a ragasztós részeket, majd pedig papírtörlővel töröld át, végül tiszta vízzel mosd le!

A makacsabb ragasztórétegtől acetonos körömlakklemosó segítségével szabadulhatsz meg. Először önts belőle egy tálkába és 1 percre áztasd be a ragasztós bőrfelületet, majd törölgesd át vattával, ezután alaposan mosd le tiszta vízzel. Figyelj arra, hogy ezt a módszert csak ép, egészséges bőrön alkalmazd, sérült, irritált bőrfelületen semmiképp!

Forrás: nlc.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close