Közélet

Idős tatabányai néniket vert át a pofátlan férfi

Két idős, tatabányai asszonyt is átvert egy férfi, méghozzá többször is. Az előkészítő ülésén 42 hónapot kapott, de sokallja a büntetést. Dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség helyettes szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a kétrendbeli kifosztás bűntette és a kétrendbeli csalás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járásbíróság előkészítő ülésen 3 év 6 hó végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték azt a férfit, aki az idős embereket vert át, majd fosztott ki.

A vádirat szerint a férfi tavaly szeptember 24-én a 81 éves tatabányai sértett nőt a lakásán kereste fel, előtte álnéven és a Családsegítő Szolgálat munkatársaként mutatkozott be. A férfi az asszonynak felajánlotta a segítségét a közüzemi tartozása rendezéséhez. Ezért a néni előbb 102 ezer 849 forintot, majd további két alkalommal egyaránt 133 ezer forintot adott át a férfinak, aki azonban ígérete ellenére nem fizette ki a pénzből a közüzemi tartozásokat, az nem is állt a szándékában. A csalással okozott kár 368 ezer 849 forint lett.

A férfi aztán decemberben ismét megjelent az asszony lakásán, vele csekkeket kerestetett, eközben az óvatlanságát kihasználva a konyhaszekrényből elvette az ezer forint értékű tárcáját, benne 9500 forinttal.

Az elkövető nem csak a 81 éves nénit károsította meg. Egy 76 éves tatabányai asszonyt is átvert, neki banki alkalmazottként mutatkozott be. A férfi megtudta, hogy a nő a bankkártyáját és pénztárcáját elvesztette. Háromszázezer forintot kért és kapott ennek apropóján, azt ígérve, hogy a bank ennek kétszeresét fogja neki visszafizetni. Ide is visszatért a trükkös csaló, és a konyhából ellopott egy 23 ezer forint értékű 14 karátos, zöld köves aranygyűrűt és egy 38 ezer forint értékű, 14 karátos kék köves aranygyűrűt.

A Tatabányai Törvényszék szerint az ügyészség indítványa alapján a Tatabányai Járásbíróság a férfit 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, valamint 4 évre a közügyektől eltiltották, és 3484 forintos vagyonelkobzásra ítélték. Emellett kötelezték arra, hogy a két sértett kárát az előterjesztett polgári jogi igény mértékéig térítse meg. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Forrás: kemma.hu, fotó: szeretlekmagyarorszag.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close