Közélet

Fenntartható szemlélet a gyerekszobában is

A mosható pelenkák és a babahordozás is téma volt egy debreceni, fenntartható megoldásokat előtérbe helyező baba-mama bolt ingyenes előadásán. A találkozás jelentőségéről Pál Kata hordozási tanácsadóval beszélgettek. A szakember kiemelte: a fiatal anyukák egyre nyitottabbak a fenntartható megoldásokra, sokuk számára nem kérdés, hogy mosható pelenkába csomagolják a babáikat.

A fiatal édesanyák már látják, hogy a mérhetetlen mennyiségű szemét felhalmozása milyen következményekkel jár, és megpróbálnak tenni ellene. Harminc, negyven évvel ezelőtt az édesanyák még mosható pelenkát használtak. Betérnek hozzánk időnként nagymamák is, akik ajándékba szánják a mosható pelenkát unokáiknak. Ezek a termékek több babát is kiszolgálhatnak – részletezte. A textíliából készült babahordozó eszközöket illetően kifejtette: helyettesíthetik a babakocsikat, de akár teljesen ki is válthatják azokat.

– Az biztos, hogy lényegesen megkönnyítheti a hétköznapokat, hiszen ennek az eszköznek köszönhetően teljesen szabadon marad a felnőttek keze. Emellett hasznos szempont, hogyha egy gyermeket születésétől fogva hordoznak, akkor a felnőtt fokozatosan hozzászokhat a terheléshez. A hordozásra azt szoktuk mondani, olyan, mint a negyedik trimeszter. Mindenkit arra ösztönzünk, hogy próbálja ki, de minden családnak egyéni döntése van a témában, ezt senkire nem lehet ráerőltetni – mondta.

Forrás: magyarnemzet.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close