Közélet

Marad a meleg idő

Kedden folytatódik a napos, gyengén gomolyfelhős, nyaralóknak kedvező időjárás. A hajnali frissülést követően országszerte 30 fok köré, a déli országrészben bőven a fölé várható a maximum hőmérséklet. Késő este, éjjel, nyugat felől szakadozott felhőzet húzódhat a Dunántúl fölé, melyből elszórtan nem kizárt egy-egy zápor, zivatargóc előfordulása sem, de nem lesz jellemző a csapadék. A Dunától keletre nyugodt, csillagfényes idő a valószínűbb. A jellemző hőmérséklet kedd reggel 18, délután 30 fok körül alakul.

Szerdán is napos, meleg idő várható. Délután egy gyenge hidegfront éri el hazánkat északnyugat felől: egyre többfelé élénkül meg az északi szél. A Dunántúlon gomolyfelhősödés várható, és ott, de ott is csak elszórtan, kevés helyet érintően kialakulhat záporeső, zivatar. Éjjel lenyugszik a légkör, kitisztul az ég.

Csütörtökön nagyrészt derült, vagy változóan fátyol- és gomolyfelhős, csapadékmentes idő ígérkezik. A hőmérséklet 1 napra délkeleten is pár fokot visszaesik, de így is marad a 30 fok feletti hőség, míg északon 30 fok körül tetőzik.

Forrás: eumet.hu, fotó: oroscafe.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close