KiemeltKözélet

Traktort adományoztak az ÁGOTÁ-nak!

Dr. Dombi J. Péter, Havellant István, Vértesi Zita, Baranyi Amália, Simon Zsolt és Cservenka Noémi, Amerikában élő honfitársunk egy nagy értékű traktorral segítették az ÁGOTA Alapítványt. A traktort augusztus 6-án ÁGOTA Falván adták át, ahol Kothencz János, az alapítvány alapítója elmondta: ez az egyik leghasznosabb segítségadás számukra.

A Segítség a Gyermekekért képviseletében Dr. Dombi J. Péter, Havellant István, Vértesi Zita, Baranyi Amália, Simon Zsolt és Cservenka Noémi, Amerikában élő honfitársunk egy nagy értékű traktorral segítették az ÁGOTA alapítványt. Nemrég, amikor két család elvesztette az otthonát, akkor a Segítség a Gyermekekért tagjai készpénzzel támogatták őket, illetve ősszel négy darab szárítógépet vásárolnak a Komárom-Esztergom megyében lévő nevelőotthonok számára. A nyár folyamán palackozott ásványvizeket küldtek a rászorulóknak.

Tass-Alsó-Szenttamás határában, ÁGOTA Falván ifjúsági, szabadidős, kulturális, képzési és lelkiségi központot hoztak létre, ahol állami gondoskodásban élő, és veszélyeztetett fiatalokkal foglalkoznak. Az ÁGOTA Alapítvány Kothencz János alapító álmából megvalósuló civil kezdeményezés, mely lelkes önkéntesek összefogásából kelt életre 1996. december 6-án. Országos hatókörben segítik a gyermekvédelem fejlődését egyedi módszertannal, szaktanácsadással, képzésekkel. A gyermekeket közvetlenül gyermekprogramokkal és egyéni segítségadással támogatják.

Dr, Dombi J. Péter elmondta: nem véletlenül hangsúlyozom a Segítség a Gyermekekért elnevezést, talán ebben a megfogalmazásban van benne a lényeg. Azt gondolom, hogy az adományozási folyamatokban az alázat legfontosabbak, egy a lényeg, hogy mindig a gyermek legyen a központban, és igyekezzünk olyan dolgokban segíteni, amire igazán szükségük van. Fontos, hogy ezt olyan módon tegyük, hogy az ő méltóságuk ne sérüljön.

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close