Gazdaság

Lionel Messi könnyek között búcsúzott a Barcelonától

A hatszoros aranylabdás Lionel Messi könnyeivel küszködve vett búcsút Barcelonától, a labdarúgócsapattól és a várostól, melyeket 21 év után hagy el. Vasárnapi sajtótájékoztatója elején a kissé zaklatott Messinek felesége, Antonela Rocuzzo nyújtott át zsebkendőt, hogy a kissé zavarban lévő férje letörölje könnyeit, mielőtt beszélni kezdett volna. A 34 éves argentin sztár azzal kezdte mondandóját, hogy nem tudja, képes lesz-e egyáltalán elmondani, amit szeretne, majd elárulta: az elmúlt két és fél napban, amióta távozásáról a hivatalos bejelentés megjelent, azon gondolkodott, hogy mit is mondhatna.

„Az az igazság, hogy beszélni is képtelen lettem volna, annyira megfogott ez a helyzet. Nagyon nehéz nekem ennyi év után távozni és váltani, nem voltam erre felkészülve. Tavaly a karantén ideje alatt határozottan úgy voltam vele, hogy megyek, de idén meg voltam győződve arról, hogy itt folytatom, maradok az otthonomban, amit mindannyian akartunk. Ma viszont el kell búcsúznom. Sok évet töltöttem el itt. Nagyon fiatalon, 13 éves gyerekként érkeztem és 21 év elteltével feleségemmel, valamint három katalán-argentin gyermekünkkel távozom. De ez a mi otthonunk” – nyilatkozta. Hozzátette: sok szép dolog történt vele barcelonai időszaka alatt, bár volt benne rossz is, ami természetes, ő azonban ezektől csak több lett, fejlődött és gyarapodott.

„Mindent megadtam ezért a klubért és mezért, az első naptól kezdve az utolsóig. Több mint elégedetten távozhatok” – mondta. Kifejtette: nagyon szeretett volna telt ház előtt búcsúzni, hallani a szurkolók ovációját, ami nagyon hiányzott neki a pandémia idején, de ez most nem adatik meg neki. Ettől függetlenül köszönetet mondott az embereknek, a drukkereknek a szeretetükért, és azért, hogy elismerték a klubért tett erőfeszítéseit.

„Remélem, valamilyen formában egyszer majd visszatérek, és hozzájárulhatok ahhoz, hogy ez a klub továbbra is a világ legjobbja maradjon” – hangsúlyozta.

Forrás: magyarhirlap.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close