Közélet

Egyre több a nyest Tatabányán

Szaporodik a nyest a megyeszékhelyen. A szakértő elárulta, miként védekezhetünk a rendkívüli okos, de veszélyes állat ellen. – A nyest territoriális állat, ezért, ha megszokja a helyét, ahol biztonságot, élelmet talál, akkor onnan már nehéz kiűzni – nyilatkozta a kemma.hu-nak a rovar- és rágcsálóirtással foglalkozó Antitoxin Kft. képviseletében Hancsicsák József.

A szakember szavaival élve, aranyos állatnak tűnik, de rengeteg bosszúságot okozhat a nyest. – Természetes élőhelyét elhagyva megjelenhet a nyest a padláson, beköltözhet bármilyen lyukba, üregbe a házban vagy az udvaron vagy akár az autók motorházteteje alá is – hívta fel a szakember a figyelmet. Hozzátette: a nyest megrágcsálja az autógumikat, vezetékeket, a padláson karmol, rongál, megbontja a tetőt.

A céghez sok telefonhívás érkezik Tatabányáról, ahol Alsógallán és Bánhidán gyakran fordul elő nyest, míg az oroszlányi kertekben inkább darazsak fészkelnek, patkányok pedig túlnyomórészt Császáron, Dunaalmáson és Tatabánya-Dózsakertben, valamint Újvárosban fordulnak elő. A nyest okozta kellemetlenségek kevésbé szezonálisak, egész évben előfordulhatnak. Egyetlen ellensége van, az ember. A nyest elleni védekezés meglehetősen nehéz feladat, és azt is megtudtuk, miért. – Rendkívül okos állat.

A legjobb megoldás, ha hatalmas reflektorokkal és monoton zajjal megpróbáljuk kiűzni őt az otthonunkból. Éjszakai állat révén nappal pihennie kell, és amint megfosztjuk ettől a lehetőségtől menekülőre fogja. Legalábbis bízzunk benne – hangzott a végszó.

Forrás: kemma.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close