Közélet

Péntektől többfelé heves zivatarokra készülhetünk

Csütörtökön derült idővel indul a nap. Már reggel mérséklődni kezd, estére legyengül a légmozgás. Szikrázó napsütés lesz jellemző. Csökken a fülledtség, de marad a meleg idő. Éjszaka alapvetően nyugodt, csillagfényes időre van kilátás. A hajnali órákban, az északnyugati határvidék térségében, de inkább attól északra előfordulhat egy-egy zivatargóc. A jellemző hőmérséklet átlaga csütörtök reggel 17, délután 30 fok körül alakul.

Pénteken egy hullámzó hidegfront közelíti meg hazánkat észak felől. A front előoldalán, különösen keleten és délen ismét fokozódik a hőség, fülledtség. Alapvetően napos időnk lesz, de délután nyugaton, majd estétől az ország belső területein is kialakulhatnak elszórtan, kevés helyet érintően heves zivatarok.

Szombaton napos és felhősebb területek váltakoznak. Élénkülő, olykor meg is erősödő é ÉNY-i szél támad. Reggel, majd átmeneti szünetet követően a késő délutáni, esti és éjszakai órákban ismét zivatargócok alakulhatnak ki, de csak szórványosan. Az esti időszakban heves zivatargóc kialakuláshoz is kedvezőek lesznek a légköri feltételek.

Forrás: eumet.hu, fotó: kiderul.startlap.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close