Közélet

Hétfő déltől III. fokú hőségriasztás van érvényben!

A következő napokban várható tartós hőség miatt déltől hőségriadót rendelt el Müller Cecília országos tisztifőorvos.
A Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfőn az MTI-hez eljuttatott közös közleménye szerint a tisztifőorvos péntek éjfélig rendelte el harmadfokú intézkedését az ország egész területére. Kiemelték: az átlagosnál melegebb időjárás megterheli az egészséges szervezetet is, bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat. Felhívták a figyelmet arra, hogy az ország felében jelenleg is tűzgyújtási tilalom van érvényben, az ott lévő erdőkben és azok kétszáz méteres körzetében még a kijelölt helyeken sem szabad tüzet gyújtani.

Aki nehezen viseli a meleget, ebben az időszakban – ha teheti – lehetőleg ne induljon útnak! Ha erre nincs lehetőség, akkor kerülje a hosszabb autózást, és előre tervezze meg az útvonalat!
Mindig kipihenten üljenek a kormány mögé, és soha ne vezessenek fáradtan, vagy szeszes ital fogyasztását követően! Fogyasszanak az átlagosnál nagyobb mennyiségű folyadékot, és mindig legyen önöknél ivóvíz, akkor is, ha gyalogosan közlekednek!

Legyenek türelmesek, vezessenek kissé lassabban, óvatosabban, számítva az ilyenkor természetes koncentráció- és reflexcsökkenésre! Haladásuk során tartsanak nagyobb követési távolságot, és legyenek türelmesebbek, ha az utak zsúfolttá válnak! Ha megállnak a gépkocsival, lehetőleg árnyékos helyen tegyék azt! Az álló gépjárműben ne hagyjanak őrizetlenül kisgyermeket, kisállatot! A felforrósodott utastérben ennek akár életveszélyes következményei is lehetnek.

Forrás: MTI, police.hu, fotó: infostart.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close